Uusi ihana lomapäivä taas edessä. Aamulla aikaisin ylös, aurinko paistaa, pakkasta noin 7 astetta, ei tuule. Käsittämättömän kaunis sää! Aamupala taas suusta alas. Pojat alkoivat valmistautumaan kelkkailuun. Minä ajattelin jättää tämän aamun kelkkailun väliin. Ajattelin laittaa lumikengät jalkaan, koirat mukaan, alamäkeä alas ja jäälle. Kyllä oli Suomen luonto kauneimmillaan! Aurinko paistoi jäällä puiden välistä kirkkaasti ja lämmittikin niin mukavasti. Koirat juoksivat  jäällä nopeampaa kuin koskaan ennen! Kamerakin tuli sinne mukaan ja kuvia tännekin tulossa hieman myöhemmin.

Jäällä ei lunta ollut kuin ehkä parikymmentä senttiä. Lumikengillä oli siinä siis ihan kiva ottaa tuntumaa. Missään ei näkynyt ristin sieluakaan ja koirat leikkivät, riehuivat, hyppivät ja juoksivat tuhatta ja sataa! Tajusivat kyllä niin ottaa ilon irti siitä kaikesta!

Käveltiin sitten jään poikki metsään. Siellä sitä lunta sitten taas olikin. Oli vielä niin pehmeää ja kimaltelevaa että upposin lumikengilläkin sinne. Eipä mittään! ’Eteenpäin’ sano se mummokin lumessa! Ihanaa hikiliikuntaa! Valokuvailemaan pysähdyin useasti. Sain jotain hienojakin otoksia aikaiseksi.

Reilu puolitoista tuntia me siellä pyörittiin. Sitten päätin lähteä jo mökille päin, kun koirien tassutkin oli jo niin täynnä lumipaakkuja että ne alkoivat kiusaamaan ja alkoivat ne muutenkin jo väsymään. Jolkottelivat vaan loppumatkan kotiin.

Noh, sitten kun mökkiin päästiin. Oli minulla kaksi väsähtänyttä koiraa jotka vaipuivat saman tien unipuulleJ. Sitten jo pojatkin kohta tulivat. Siinä sitten syötiin ja vähän levähdettiin. Ja lähdettiin sitten kaikki yhdessä tekemään vielä yksi kelkkareissu.

Reppu selkään ja menoksi. Käytiin siinä loppureissusta kaupassa.

Nyt uskalsin minäkin jo tulla hieman lujempaa. Pysyin jopa pieniä hetkiä poikien perässä niin, että näin heidätJ. Se on jo suuri saavutus se! Se reissu kesti noin reilu kaksi tuntia. Ja sitten taasen sauna tulille, takkaan tuli, pari lonkeroa, makkaraa ja se päivä oli sitten siinä!